search

An Ji Bai Cha

5,89 €
Su PVM

An Ji Bai Cha yra žymioji žalioji arbata iš Džedziango provincijos, Anji apskrities. Citrusinių vaisių ir vaismedžių žiedų kvapas su žolelių skoniu ir riešutų bei umamio natomis.


Porcijos dydis: 2 – 3g.

Užpilti 150ml iki 65 - 80℃ temperatūros vandens ir palaikyti 3 – 8min.

Šaltai arbatai: 2 – 3g arbatžolių, 250ml vandens, 6 – 8 valandas palaikyti šaldytuve ir tada arbata bus paruošta.



Svoris
Kiekis
Turime sandėlyje.

Arbatos paruošimas:

Porcijos dydis: 2 – 3g.

Užpilti 150ml iki 65 - 80 temperatūros vandens ir palaikyti 3 – 8min.

Šaltai arbatai: 2 – 3g arbatžolių, 250ml vandens, 6 – 8 valandas palaikyti šaldytuve ir tada arbata bus paruošta.


An Ji Bai Cha kartais klaidingai apibūdinama kaip baltoji arbata. Nors „Bai Cha (白茶)“ verčiama kaip balta arbata, tai reiškia tik arbatos augalo lapo išvaizdą, o ne arbatos rūšį. Iš tikrųjų tai yra subtili žalioji arbata.

An Ji Bai Cha veislės lapai nuskinti ir užvirinti turi ryškią baltą išvaizdą. Ši kokybė šiems arbatos tipams netgi suteikė albinosų arbatos slapyvardį. Veislė, žinoma kaip Bai Ye Nr. 1 (
  一号), buvo naudojama gaminant šią arbatą tik nuo 1982 m., Kai Anji apskrityje buvo atrastas baltasis „motininis krūmas“. Nors legendos apie baltosios arbatos krūmus siekia apie 1000 metų kinų arbatos folklore, An Ji Bai Cha yra pirmoji žinoma albinosų arbata.

Šios An Ji Bai Cha lapai yra ilgi, ploni ir labai smulkūs. Jie susideda iš pumpurų ir 1-2 mažų, jaunų plonų lapų. Verdant labai lengva pastebėti, kad lapai yra daug šviesesnės, beveik baltos spalvos. Yra riešutų, umamio natų ir aliejingų žolelių, tokių kaip šalavijas ir rozmarinas, užuomina.
Turi grietinėlės poskonio. Tai lengva ir subtili arbata, kuri vis dėlto suteikia daugybę kompleksinių skonių.

2010 m. Atliktas tyrimas parodė, kad arbatoje yra daug polisacharidų, kurie gali slopinti kraujo ląstelių hemolizę. Tyrimai parodė, kad arbatoje yra mažai chlorofilo ir polifenolių (tai paaiškina balkšvai žalios spalvos arbatos lapus), tačiau jame yra daug aminorūgščių.

Ši arbatos rūšis yra viena brangiausių visoje Kinijoje.

„An Ji Bai Cha“ žaliąją arbatą geriausia virti 80 ° C temperatūroje apie 2 minutes pagal jūsų skonį ir ją galima virti kelis kartus. Dėl subtilios prigimties siūlome naudoti geros kokybės vandenį, kad kuo geriau išgautumėte šią arbatą.

 

Z1
2 Prekės