search

Huang Shan Mao Feng

6,90 €
Su PVM

Huang Shan Mao Feng lengva žalioji arbata iš garsiojo Geltonojo kalno arbatos regiono. 


Porcijos dydis: 3 – 5g.

Užpilti 150ml iki 60 – 90 temperatūros vandens, palaikyti 2 – 4 min.

Šaltai arbatai: 3g arbatžolių, 150 ml vandens, 6 – 8 valandas palaikyti šaldytuve ir tada arbata bus paruošta.




Svoris
Kiekis
Turime sandėlyje.

Iš plonų žalių lapelių gaunama blyškios spalvos arbata su švelniai užuodžiamu gėlių aromatu. Išgrynintame skonyje jaučiamos žolelės su švelniomis saldumo ir vaisių natomis.

Arbatos paruošimas:

Porcijos dydis: 3 – 5g.

Užpilti 150ml iki 60 – 90℃ temperatūros vandens, palaikyti 2 – 4 min.
Šaltai arbatai: 3g arbatžolių, 150 ml vandens, 6 – 8 valandas palaikyti šaldytuve ir tada arbata bus paruošta.

Huang Shan Mao Feng (黃山毛峯) – aukščiausios klasės žalioji arbata, gaminama pietrytinėje Kinijos Anhui provincijos dalyje. Tai labai vertinama arbata, kurią beveik visada galima rasti daugumoje garsių Kinijos arbatų sąrašų. Šiai Mao Feng yra būdingas lengvas, su saldžiomis augalinėmis natomis ir ypatingai aiškus skonis. 

Ši arbata auginama Huang Shan „Geltonojo kalno“ (
黃山) kalnų grandinėje, vietovėje, kuri garsėja žaliosios arbatos gamyba. Huang Shanas yra ne tik populiari turistų lankoma vieta Kinijoje, bet ir idealių sąlygų vieta auginti arbatai. Vėsus ir ūkanotas klimatas, taip pat mineralų turintis dirvožemis kartu gamina skoningas arbatas, kuriose yra dideli kiekiai teanino, aukštas lygis tanino bei vitaminų. Mao Fengas (毛峯) išverstas į anglų kalbą kaip „kailio viršūnė“, turėdamas omenyje mažus baltus plaukelius, padengiančius jaunus sausus lapus. Taigi visas Huang Shan Mao Feng žaliosios arbatos pavadinimas į anglų kalbą paprastai verčiamas kaip „Geltonojo kalno kailio viršūnė“.

Ši Huang Shan Mao Feng žalioji arbata buvo nuskinta rankomis, naudojant tik kruopščiai atrinktus jaunus lapus. Užbaigti sausi lapai dažniausiai būna sveiki, juose yra pumpuras ir vienas ar du jauni lapai. Jų išvaizda yra labai tiesi ir smaili, meistriško apdorojimo rezultatas. Naudojant pumpurus ir mažiausią lapą gaunama ypač subtili arbata.

Šią žaliąją arbatą geriausia virti 80 ° C temperatūroje 2–3 minutes pagal jūsų skonį ir ją galima užvirinti daugiau nei 3 kartus. Taip pat, galima virti ir ilgiau arba naudoti didesnį kiekį žolelių, kad arbata būtų stipresnio skonio.

Z3
2 Prekės