search

Xinyang Maojian

5,90 €
Su PVM

Xin Yang Mao Jian – delikati, truputį salstelėjusi, kaštoninė arbata kilusi iš Kinijos, Wuyi kalnų, esančių prie Quishui upės.


Porcijos dydis: 3 – 5 g.

Užpilti 150ml iki 60 – 90 temperatūros vandens, palaikyti 2 – 4 min.
Šaltai arbatai: 3 – 5 g arbatžolių, 150ml vandens, 6 – 8 valandas palaikyti šaldytuve ir tada arbata bus paruo
šta.





Svoris
Kiekis
Turime sandėlyje.

Sausieji šios Xin Yang Mao Jian žaliosios arbatos lapai turi puikų žolinį ir vaisinį kvapą. Paruošta arbata yra šviesiai žalios spalvos, augalinio ir riešutinio aromato. Skonis gana sudėtingas, bet subalansuotas.

 

Arbatos paruošimas:

Porcijos dydis: 3 – 5 g.

Užpilti 150ml iki 60 – 90℃ temperatūros vandens, palaikyti 2 – 4 min.
Šaltai arbatai: 3 – 5 g arbatžolių, 150ml vandens, 6 – 8 valandas palaikyti šaldytuve ir tada arbata bus paruošta.

 

„Xin Yang Mao Jian“ (信阳 is) yra išties puiki žalioji arbata iš Xin Yango Kinijos Henano provincijoje. Šios garsiosios žaliosios arbatos istorija tęsiasi daugiau nei 2300 metų ir ji yra įtraukta į dešimties geriausių kiniškų arbatų sąrašą.

 

Pavadinimas „Mao Jian“ verčiamas kaip „kailių antgaliai“ ir jis nurodo jaunų arbatos lapų išvaizdą, kai jie yra nuskinti - jie yra padengti mažais „plaukeliais“ arba „kailiais“. Šios retos arbatos gamybai reikia daug laiko ir darbo, nes norint išgauti tik 500 gramų šios arbatos reikia nuplėšti maždaug 50 000 pumpurų. Nuskynus, šios Xin Yang Mao Jian žaliosios arbatos lapai apvoliojami ir kepami keptuvėje, gaunami kompaktiški, į adatas panašūs, sausi lapai.

 

Arbata turi stambų ir sultingą profilį su šviežiomis augalinėmis, žolinėmis ir šiek tiek vaisinėmis natomis. Pirminis skonis pasižymi aukščiausiomis saldžiomis natomis, po kurių - gilus ir ilgalaikis umami poskonis, kuris yra šiek tiek pikantiškas. Xin Yang Mao Jian arbatos puodelis - sudėtingas ir sotus, kuris tampa labai gaivus gomuryje.

 

 

 

 

Z7
3 Prekės